Andelslamm

Vår gård och våra får är anslutna till Andelslamm. Lär känna din mat, få följa livet på gården, se hur fåren och lammen har det.

Mat med identitet.

ANDELSLAMM 2020

Nu har vi stängt bokningar för 2020, har snart utlämning!

Följ oss genom Dalslandsstruts på instagram för fler bilder o filmer från våra får.

Vi öppnar bokningar av Andelar 2021 i januari igen!

I år kostar en kött-andel 2500 kr och en skinn&kött-andel 4000 kr.

Sms/ring 0761891192 eller mejl dalslandsstruts@gmail.com

ANDELSLAMM® Vad är det?

Som andelsbonde köper du ditt lamm tidigt på våren.
Vi sköter allt fram tills köttet levereras framåt hösten.
Vi garanterar finstyckat lammkött av högsta kvalitet.
Allt vakuumförpackat och färdigt att laga eller lägga i frysen.
​Att vara andelsbonde är enkelt. Köttet är ditt och vi sköter om lammet åt dig.

ANDELSLAMM® 2019 Vad kostar det?
Att vara en andelsbonde för lammkött kostar 2500 kr. Vill du har både kött och päls kostar det 4000 kr (hämtpris).

Läs mer på andelslamm.se eller ring mig Sarah 0761891192

Om oss och Andelslamm

Hej jag heter Sarah och jag driver Dalslamm på gården Glumserud utanför Färgelanda, tillsammans med min familj. Både min man o mina barn är involverade i fåren. Fåren ger så mycket, man får kärlek av gosiga tackor, man blir glad av glädjeskutt o härliga mysstunder med lammen, det är spännande o roligt att få följa utvecklingen från lamning fram till slakt, vi säljer även en hel del tacklamm till liv. Då får vi följa dem på andra gårdar. Att vara hos fåren är att få meditation, avkoppling samtidigt som fysiskt arbete, så gymmet är inget för oss.

Samtidigt som våra djur ger oss mycket, så har vi som många andra mindre gårdar svårt att få lammuppfödningen gå runt. Mycket för att man ej kan förhandla om avtal med slakterierna som större gårdar. Man kan heller ej leverera veckovis till butiker då man ej har djurunderlaget.
Men vi ser hellre att vi får genom Andelslamm chansen att knyta an vår produktion med er, ni som är kunder, och låta er följa vår gårds vardag o att ni lära känna oss o våra djur. Att ni låter er mat få ett ursprung. Och du är välkommen att komma på besök o vi berättar gärna mer om vår produktion.

Om vi vet att kunder knutit an till en genom Andelslamm så kan lammen få den tid de behöver för att växa klart i lugn o ro ute på bete, istället för att försöka skynda dem att bli klara till de tider som slakteriet betalar bäst.
Och veta att när lammen väl är mogna, så finns det människor har väntat på sin lammlåda o skinn.
Vi ser fram emot att få vara en del av detta koncept nu framöver. Mvh Sarah