Vår lammproduktion

Vår gård finns i Dalsland, där vi föder upp lamm och får. Vi vill ha nära kontakt med dig som kund. Så du vet vart ditt kött kommer från! Lär känna din mat, få följa livet på gården, se hur fåren och lammen har det. Mat med identitet.

Jag älskar får

Det började 2014 med några korsningsfår från en arbetskompis. Efter det första året var jag fast. Får och lamm kändes verkligen som MITT djurslag.

Jag blev kär i rasen Dorper genom reportage i Land-tidningen. Satte mig på kö att få köpa några exklusiva avelsdjur. Tog något år. Sålde av de fåren jag köpt av grannen och skaffade får med härstamning samt med i MV3-programmet.

På den vägen är det! Med djur och får utvecklas man för varje år! Det är lätt att följa upp resultat och generationerna går snabbt (om man jämför med struts och nöt) Du kan se positiva avelsframsteg fort.

På vår gård finns främst olika korsningar mellan köttrasfår som dorper, texel, dorset mf. Detta bidrar till en mild lammsmak (mot tex lantraser som gotland, finull och värmlandsfår mf) och rejäla välutvecklade kroppar med vikt. Vi vill leverera bra kvalitet. Det jobbet börjar redan i aveln och följs under dräktighet, första nyfödda tiden, uppväxten och slaktmognaden.

Bra kött tar engagemang och tid

Mitt mål är att kärleksfullt och medvetet föda upp lamm av bra kvalitet och fina kroppar, utfodrade med gräs och spannmål/grödor från vår gård. Att både kunna leverera prima lamm till slakteriet, men även direkt till kund och till restauranger.
Man kan som privatperson både boka hela/halva lamm av oss, samt köpa lösa detaljer genom vår gårdsbutik. Genom butiken samt genom reko-ring säljer vi även fårkött, från tackor vi ej längre kan ha kvar i produktionen.

Fåren är både min hobby, mitt jobb och min livsstil.

Följ oss genom Dalslandsstruts på instagram för fler bilder o filmer från våra får och lamm.

Vid frågor Sms/ring 0761891192 eller mejl dalslandsstruts@gmail.com

(Ps vi är ej längre med i Andelamm efter 01012022)

Kakan och jag Sarah

Ungtackor på vallbete

Avelstackor på naturbete